Ce este si cum se foloseste un vas Tajine marocan?

Vasul Tajine marocan este perfect pentru a găti tot felul de mâncăruri exotice. De la un festin vegetarian sau un tagine consistent pe bază de carne, această oală facilitează crearea unei game de mâncăruri delicioase care se potrivesc fiecărui gust. 

În timp ce tocănițele bogate și picante din Africa de Nord sunt probabil cele mai cunoscute feluri de mâncare de făcut în tajine, puteți folosi aceste vase de gătit pentru mult mai multe. Este perfect pentru fasole și leguminoase care necesită gătire lentă și cereale precum orezul, cușcușul sau grâul bulgur.


Iată cateva elemente de bază pentru a crea un preparat într-un tajine:

Rumeniți ceapa și carnea. Bucățile de carne vor deveni fragede și suculente, datorită abilităților unice de reținere a umidității pe care le are acest tip de oală.

Dacă ești vegetarian, procesul este același, doar omite carnea. Taginele sunt excelente pentru a infuza arome în legume!

Puneți peste carne și ceapă legumele și un amestec aromat de condimente (sau numai ceapă!)

Pune pe foc sau in interiorul cuptorului si așteaptă să iasă aroma!


Tine minte, capacul de formă conică va recircula umezeala, așa că este nevoie doar de un strop de apă!

Nu este necesară asezonarea: suprafața interioară din fontă emailată vă menține oala în mod natural antiaderentă și ușor de întreținut.

Este rapid și ușor să curățați vasul tajine:

Pentru a curăța tajinul, spălați-l pur și simplu cu apă caldă și săpun și uscați cu un prosop.

Odată ce ați terminat de folosit vasul tagine marocan pentru a găti o masă delicioasă, următorul pas este să-l curățați. Este important să vă asigurați că oala s-a răcit înainte de a o curăța. Apoi, spălați-l manual cu apă caldă și puțin săpun. Dacă există resturi de mâncare întărite, lăsați baza oalei de tajine să se înmoaie în apă caldă cu săpun apoi reluați curațarea.

Uscați bine oala și păstrați-o cu capacul ușor deschis - acest lucru va permite aerului să circule prin oală.


Acum știi cum să folosești o oală de gătit tagine!

Comentarii