Cum să presezi TOFU corect și eficient?

Cunoscut și sub numele de brânză de soia, tofu este un ingredient de top în mâncărurile vegane și vegetariene, fiind apreciat ca o sursă sănătoasă de proteină de origine vegetală. Este plin de nutrienți și are un conținut foarte scăzut de calorii. Acest lucru îl face parte perfectă a unei alimentații sănătoase!


În acest ghid, vei afla cum să presezi tofu astfel încât să poți folosi această tehnică în rețetele delicioase cu tofu extra ferm.


CE ÎNSEAMNĂ SĂ PRESEZI?


Presarea este cea mai bună modalitate de a scurge tofu de excesul de apă. Procesul face tofu mai ușor de gătit, păstrând totuși forma și aroma!
În funcție de preparatul delicios pe care îl pregătești cu tofu, trebuie să ții cont că tipul pe care-l alegi va influența cât de mult trebuie să presezi tofu.
Unele rețete necesită tofu super ferm, ceea ce înseamnă că trebuie să scurgi marea majoritate a apei din tofu. Va trebui să înveți cum să usuci tofu înainte să-l poți folosi într-o rețetă care cere tofu ferm, pentru că, dacă nu o faci, tofu-ul tău s-ar putea destrăma în timpul gătitului și vei obține un rezultat necorespunzător!


CUM PRESEZI TOFU?


Există două moduri de a presa tofu! Cea mai rapidă și mai ușoară metodă este să folosești o presă pentru tofu. Dacă nu ai o presă pentru tofu, poți folosi metoda manuală, care este puțin mai dificilă.
Ambele metode sunt eficiente, dar folosirea unei prese este mai rapidă și mai puțin dezordonată.


CUM SĂ SCURGI TOFU CU AJUTORUL UNEI PRESE PENTRU TOFU:


1. Pune blocul de tofu în presă între cele două plăci perforate.
2. Închide capacul.
3. Apasă pe mâner sau strânge șuruburile până când tofu-ul este presat. Un clic înseamnă de obicei presiune de nivel 1 (ușoară), iar două clicuri pentru presiune de nivel 2 (pentru a scurge tofu extra ferm).
4. Așteaptă 15 până la 20 de minute, iar tofu-ul tău presat va fi gata!

Presarea tofu-ului cu ajutorul unui prese este foarte simplă! Majoritatea preselelor de tofu colectează apa care este stoarsă din blocul de tofu și poate fi aruncată mai târziu, așa că această metodă este și mai puțin dezordonată.MERITĂ SĂ CUMPERI O PRESĂ PENTRU TOFU?


Dacă iubești tofu și îl consumi des, atunci achiziționarea unei prese este o idee excelentă! Dacă tocmai ai învățat cum să presezi tofu, te vei obișnui și vei fi gata să experimentezi rețete cu tofu. Odată ce te descurci și vezi câte opțiuni de tofu există, este posibil să dorești să consumi tofu mult mai des!

Dacă vrei ca tofu să devină o prezență constantă în meniul tău, merită cu siguranță să cumperi o presă. Nu vei mai avea niciodată întrebări despre cum să presezi tofu sau ce să folosești ca greutate pentru a obține rezultatul dorit.

Presele pentru tofu sunt relativ ieftine și te ajută să economisești timp și efort. Indiferent de decizia pe care o iei, asigură-te că aplici ceea ce ai învățat despre presare pentru a putea prepara tofu delicios pe care tu, prietenii și familia ta îl veți adora!

Comentarii