Cum să îngrijești corect presa pentru Tortilla din fontă: sfaturi practice și trucuri eficiente

Odată ce ai gustat tortilla proaspete, de casă, nu vei dori niciodată să te întorci la versiunea procesată cumpărată din magazin.


Dacă ai o presă pentru Tortilla din fontă în bucătăria ta, este important să știi cum să o îngrijești corespunzător. Materialul din fontă este mai gros decât oțelul inoxidabil și are multe avantaje când este folosit în bucătărie. Tolerează temperaturi ridicate și le menține constante.

Sfaturi pentru curățare

Dacă ai primit recent presa ta pentru Tortilla din fontă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să o cureți. Se recomandă curățarea fontei cu o perie de nylon. Există un mit că săpunul nu ar trebui folosit pentru a spăla fonta, dar nu este adevărat. Poți folosi săpun în cantități mici. De asemenea, ai grijă să nu folosești prea multă apă pentru curățare.

Dacă ceva se lipește de suprafață, poți folosi o spatulă pentru a răzui ușor reziduurile. Pur și simplu toarnă puțină apă fierbinte pe suprafață, lasă timp de 1 minut, apoi îndepărtează reziduurile, acestea se vor desprinde ușor. Nu uita să usuci presa după curățare și să o ungi cu ulei de gătit înainte de a o depozita, pentru a proteja suprafața.

Sfaturi pentru "asezonare" (ungere cu ulei)

Fonta trebuie tratată în mod regular. Acest lucru ajută la restabilirea strălucirii și protejează împotriva ruginii. Presa din fontă pentru Tortilla are nevoie și ea de o îngrijire din când în când, dacă vrei să rămână frumoasă și să reziste mai mult timp. Procesul este foarte simplu; practic, tot ce trebuie să faci este să cureți presa în apă caldă cu săpun. Apoi, usuc-o bine și aplică un strat subțire de ulei vegetal pe suprafață. Pune-o în cuptorul încălzit la 190 de grade și așteaptă 1 oră. Pentru acest proces, este mai bine să folosești ulei vegetal sau grăsime topită, sau poți utiliza un spray special. Repetă acest proces de fiecare dată când observi că presa pentru Tortilla devine ruginită, ternă sau pătată.

Sfaturi pentru depozitare

Asigură-te că usuci presa pentru Tortilla înainte de a o depozita. Dulapul în care o depozitezi trebuie să fie și el uscat, așa că evită să o pui sub chiuvetă. Dacă ai o presă pentru Tortilla din fontă, poți pune un șervețel de hârtie între cele două plăci pentru a preveni zgârieturile de pe suprafață. De asemenea, poți aplica un strat de spray de gătit pe suprafața de fontă înainte de a o depozita, pentru a o proteja de aer și apă. Nu așeza una peste alta ustensile grele din fontă, deoarece acest lucru poate zgâria suprafața, așa că planifică spațiul din dulap corespunzător.

Fonta poate arăta ca nouă chiar și după mulți ani și poate rezista foarte mult timp dacă ai grijă de ea corespunzător. De aceea, este important să-ți amintești de aceste sfaturi simple.

Comentarii