[Reteta] Spaghete cu sos de smantana si sunca

Gătitul este o experiență comună. De aici decizia de a oferi urmatoarea reteta extrasa din E-book-ul Gătește cu email.

În ediția I sunt 10 rețete delicioase pentru Ceaunul din fonta emailata.

Misiunea noastră este să vă satisfacem #Poftele!

Spaghete cu sos de smantana si sunca

Dificultate: 3/5

Durata: 0.5 h

Portii: 4

Ingrediente

500 g spaghete
150 g cuburi de bacon
700 ml apă
600 ml lapte
1 cană smântână de gatit
1 ceapă
2 catei de usturoi
2 linguri supa de legume
Sare piper
nucşoară
2 linguri ierburi italiene
1 lingura de unt
2 linguri de parmezan

Preparare

1. Curățați și tăiați ceapa, tocați mărunt usturoiul.
2. Încinge oala de fontă și prăjește în ea cubulețele de slănină.
3. Adăugați ulei de măsline, ceapa și usturoi și căliți bine.
4. Se toarnă apoi smântâna, laptele, apa și supa de legume și se aduce la fierbere pentru scurt timp.
5. Rupeți spaghetele în jumătate și adăugați în sos.
6. Acum lasa totul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 10 minute.
7. Se amestecă din când în când pentru a nu se prinde.
8. Imediat ce sosul s-a îngroșat, adăugați toate condimentele rămase și gustati.
9. La final, amestecați untul și presarati cu parmezan.
10. Pofta buna!

Arată-ne preparatele tale pe Instagram cu mențiunea @owu.shop

Asteptam cu nerabdare pozele voastre.

Pofta buna!

Comentarii