Gătitul este o experiență comună. De aici decizia de a oferi urmatoarea reteta extrasa din E-book-ul Gătește cu email.
În ediția I sunt 10 rețete delicioase pentru Ceaunul din fonta emailata.
Misiunea noastră este să vă satisfacem #Poftele!
Supă de lasagna
Dificultate: 2/5
Durata: 1.5 h
Portii: 6
Ingrediente
- 2 cepe mari
- 4 căței de usturoi
- Ulei de măsline
- 1 kg amestec carne tocată
- Sare și piper
- 4 linguri de concentrat de roșii
- 100 ml vin roșu
- 1 kg roșii pasate
- 400 g roșii cuburi
- 1 litru de apă fierbinte
- 2 lingurițe de supă de vită
- 2 lingurițe de busuioc
- 2 lingurițe de cimbru
- 2 lingurițe de oregano
- 1 linguriță de rozmarin
- 2 prafuri de nucșoară
- 1 linguriță de fulgi de ardei iute
- 1 linguriță de cacao pentru patiserie
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1-2 linguri de zahăr
- 16 foi de lasagne, necoapte
- 1 cutie de smântână grasă
- Parmezan
- Chifle sau pâine
Preparare
1. Începeți prin a curăța și a toca mărunt ceapa.
2. Curățați și tocați fin și usturoiul.
3. Încingeți puțin ulei de măsline într-o oală de fontă și căliți în el ceapa și usturoiul.
4. Adăugați carnea tocată și prăjiți-o până devine frumos rumenită și sfărâmicioasă.
5. Condimentați carnea tocată cu sare și piper.
6. Apoi adăugați pasta de tomate și rumeniți-o puțin.
7. La final, stingeți totul cu vinul roșu și lăsați să fiarbă la foc mic până se evaporă.
8. După evaporarea vinului, adăugați roșiile pasate, roșiile cuburi, 1 litru de apă fierbinte și toate condimentele.
9. Rupeți foile de lasagne în bucăți potrivite și amestecați-le în supă.
10. Reduceți puțin temperatura și lăsați să fiarbă în continuare amestecând, până când foile de lasagne devin frumos moi.
11. Gustați supa și condimentați, dacă este necesar.
12. Dacă supa devine prea groasă, puteți adăuga puțină apă.
13. La final, amestecați smântâna fraiche în supă și presărați parmezan deasupra.
14. Serviți supa delicioasă alături de chifle sau pâine, pentru a înmuia în ea.
Arată-ne preparatele tale pe Instagram cu mențiunea @owu.shop
Asteptam cu nerabdare pozele voastre.
Pofta buna!
Comentarii