Cafea artizanala
Terra del Tuono
Parmigiano Reggiano di Montagna
Nasterea orasului Napoli

Ulise, avertizat de vrăjitoarea Circe de puterile nefaste ale Sirenelor, cuprins de o curiozitate neliniștită, decide totuși că vrea să audă cântecul lor.

Pentru a evita pericolul de a fi ucis, el este legat de catargul principal al navei. Va fi celebra sirena Parthenope cea care se apropie de erou și este lovită de el.

Creatura, îndrăgostită de bărbat, încearcă să-l seducă, dar își dă imediat seama că acum este sortită să moară, deoarece Ulise, legat, nu a putut ajunge la ea, iar Sirenele care nu sunt în stare să seducă bărbații sunt sortite să se sinucidă de rușine.

Cei doi se uită unul la celălalt pentru un moment lung și emoționant, cu tristețe în ochi pentru ceea ce era clar că urma să se întâmple în curând.

Trupul neînsuflețit al lui Parthenope a alunecat în abis dar celelalte creaturi ale mării, plângând moartea ei, au adus-o pe femeie pe coastă, care a absorbit-o încet, dând viață orașului Neapolis (actualul oras Napoli din Italia).

Comentarii

Articole similare

Cafea artizanala Marechiaro - Caffè Napoli
Cafea artizanala Marechiaro - Caffè Napoli
Caffè Napoli este un brand italian cu o istorie de peste 50 de ani în producția de cafea de înaltă calitate. Unul dintre cele mai apreciate produse ale lor este cafeaua de tip Arabica numită ...
Originile SPACCANAPOLI
Originile SPACCANAPOLI
Istoria străziii Spaccanapoli s-a născut în timpul planificării grecești a lui „Neapolis”. La acea vreme strada era cunoscută sub numele de Decumano Inferiore , care împreună cu celelalte două, ...
Ce inseamna Cafea Robusta vs Arabica?
Ce inseamna Cafea Robusta vs Arabica?
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume și este apreciată pentru gustul său plin de arome și proprietățile sale stimulative. Există două soiuri principale de cafea: robusta și...