Otet balsamic traditional, Cupido Blu di Acetaia Angelo, Modena, condiment mediu-intens si persistent, invechit 20 de ani

Acetaia Angelo
124,95 RON (TVA inclus)
Ai multiple metode de plata
Acetaia Angelo
Paypo logo
Cumpara acum, plateste in 30 de zile
Afiseaza mai mult
Cantitate
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Vezi alte optiuni

Comenzile plasate in afara programului mentionat sunt procesate in următoarea zi lucrătoare.

Plaseaza comanda acum!

Locker: EasyBox de la 11.98 RON (primul Kg) (+2 RON fiecare Kg suplimentar)

Pachetomat® - 14.89 RON (cost fix)

Livrare la domiciliu - 19,98 RON (cost fix)

*Livrare gratuită pentru comenzile mai mari de 999,00 RON

Descriere

Condimentul Balsamic Cupido di Acetaia Angelo Modena este făcut cu must de struguri fiert, supus unui proces de învechire îndelungat și natural in butoaie păstrate de familii în podurile caselor lor.

Întregul proces de producție, de la cultivarea și prelucrarea strugurilor, precum și la învechire și la îmbuteliere, trebuie să se desfășoare exclusiv în provincia Modena.

Se obtine din must de struguri fiert, invechit prin acetificare lenta derivata din fermentatie naturala si concentrare progresiva realizata prin maturare extensiva (20 de ani) in serii de recipiente (butoaie) de diverse marimi din lemn de stejar, fara adaos de substante aromatice.

Prezinta o aroma caracteristica, complexa si patrunzatoare, impreuna cu o aciditate evidenta, placuta si armonioasa.

Cupido Rosso: GUST caracterizat de o aroma fina si delicata, extrem de dulce.

Cupido Oro: GUST caracterizat de o aciditate intensa, foarte puternic si aromat.

Cupido Blu: GUST caracterizat de o aciditate medie-intensa si persistenta.

  • AROMA sa tradițională și inimitabilă, bine echilibrată, dulce-acrișoară, este generos bogată și savuroasă, cu nuanțe catifelate, în armonie cu caracteristicile sale olfactive unice.
  • DENSITATEA exprimă calitatea autentica, asemănătoare siropului.
  • CULOAREA este maro închis, profunda și intensa.

Denumirea „balsamic” provine de la proprietățile vindecătoare atribuite produsului încă din anii 1700, când era folosit ca remediu pentru tratarea rănilor induse de ciumă.

Oțetul era, de asemenea, considerat un remediu pentru migrene în epoca romană.

În zilele noastre este folosit în bucătăriile din întreaga lume pentru a adăuga o notă specială rețetelor.

Condimentul Balsamic Cupido Rosso se recomanda cu:

  • salata de fructe
  • inghetata
  • tortellini

Condimentul Balsamic Cupido Oro se recomanda cu:

  • salata de cruditati si legume
  • peste, crustacee
  • legume la cuptor

Condimentul Balsamic Cupido Blu se recomanda cu:

  • parmezan Parmigiano Reggiano, branzeturi
  • gratar, friptura, carne de vita
  • risotto

Insa este potrivit oricarui tip de gust si preparat:

  • omleta, oua


Procesul de creare a produsului este împărțit în trei faze fundamentale:

  1. Culesul strugurilor:

Condimentul balsamic din Modena este obținut din soiuri de struguri cultivate în mod tradițional în provincia Modena, și în special din struguri Lambruschi și Trebbiano, a căror utilizare este permisă conform Regulamentului de producție.


  1. Presarea si gatirea mustului:

Presarea se efectuează cu delicatețe pentru a limita spargerea semințelor de struguri, care ar putea elibera arome crude care nu sunt ideale pentru producerea Condimentului Balsamic.


  1. Imbatranirea si decantarea manuala.

Învechirea are loc pe o perioadă de 20 ani într-o serie de butoaie care scad în volum, din acelasi tip de lemn (stejar).

Secvența butoaielor individuale se numește „bateria” (set), care este plasată în podurile rezidențiale unde este supusă variațiilor sezoniere de temperatură.

În fiecare an, în sezonul rece, o cantitate de produs adecvată utilizării finale este decantată manual din cel mai mic butoi, prin tehnica „travaso”. În același timp, conținutul celui mai mic butoi este reintegrat cu cel al butoiului anterior și mai mare, printr-o operațiune numită „rincalzo” (încărcare).

Aceste operațiuni sunt esențiale pentru a se asigura că toate acele transformări naturale pot avea loc, permițând produsului final să atingă o armonie de arome care fac din Condimentul Balsamic de Modena un produs inimitabil.

Certificat de degustatori experți autorizați de către Ministerul Politicilor Agricole, Alimentare și Silvice.

Acești experți autorizează îmbutelierea Condimentului Balsamic doar după o examinare organoleptică atentă și riguroasă care verifică aspectele vizuale, olfactive și gustative. Toate acestea se desfășoară cu cel mai mare anonimat al eșantionului pentru a asigura imparțialitatea.

Fara coloranti, conservanti, arome sintetice si agenti de ingrosare.

Fara sulfiti adaugati si fara gluten.

Detalii

Categorii
Specificatii
Tip produs
Otet Balsamic de Modena
Proprietati
100% Natural, Fara aditivi, Fara coloranti, Fara conservanti, Fara gluten
Tara de origine
Italia

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review