Produse noi OWU Home
Paine de casa cu merisoare in oala de fonta - Reteta by Chef Cuptorovici @ OWU Home

Dacă vrei să pregătești o pâine de casă cu merișoare, aromată și pufoasă, atunci această rețetă este pentru tine!

Secretul unei pâini perfecte constă în folosirea unei oale de fontă, care asigură o coacere uniformă și o crustă crocantă. Pentru asta, recomand Ceaunul din fontă cu capac 2în1 Uno Casa, tip cuptor olandez, disponibil pe OWU Home.

Această rețetă de pâine de casă cu merișoare este ușor de făcut și perfectă pentru un mic dejun delicios sau o gustare sănătoasă.


Valori nutriționale (per porție)

  • Calorii: 341 kcal
  • Grăsimi: 8 g
  • Carbohidrați: 58.4 g
  • Proteine: 9.6 g
  • Zahăr: 9.5 g

Ingrediente necesare

  • 3 căni făină albă
  • 1 cană făină integrală
  • ½ cană merișoare uscate
  • ½ cană nuci tocate
  • 70 gr ciocolată neagră, tocată
  • 1 ¾ căni apă caldă
  • 4 linguri zahăr brun
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • ¼ linguriță nucșoară măcinată
  • ¼ linguriță cardamom
  • ½ linguriță drojdie uscată
  • 1 ½ linguriță sare

Mod de preparare Pâine de casă cu merișoare în oală de fontă

1. Pregătirea aluatului

• Într-un bol mare, amestecă făina albă, făina integrală, drojdia, zahărul brun, sarea și condimentele (scorțișoară, nucșoară, cardamom).
• Adaugă ciocolata, merișoarele și nucile tocate, apoi toarnă apa caldă și amestecă până la omogenizare.
• Frământă ușor până obții un aluat moale, apoi acoperă bolul și lasă-l la dospit timp de 8 ore sau peste noapte.

2. Modelarea pâinii

• Transferă aluatul pe o foaie de hârtie de copt și modelează-l sub formă rotundă.
• Așază-l în ceaunul din fontă Uno Casa, acoperă-l și mai lasă-l la crescut 1-2 ore.
• Crestează-l ușor la suprafață cu un cuțit ascuțit.

3. Coacerea pâinii

• Preîncălzește cuptorul la 232°C.
• Pune capacul pe ceaun și bagă-l în cuptor pentru 25 de minute.
• După acest timp, scoate capacul și mai lasă pâinea la copt pentru 15 minute, până când devine aurie și crocantă.

4. Răcirea și servirea

• Scoate pâinea din oală și las-o să se răcească pe un grătar.
• Taie felii generoase și savurează pâinea aromată cu un ceai cald sau unt proaspăt.


De ce să folosești oală de fontă?

Gătitul în oală de fontă asigură o distribuție uniformă a căldurii, creând o coajă crocantă și un miez pufos. Ceaunul din fontă Uno Casa de pe OWU Home este ideal pentru pâine, tocănițe sau preparate lente.

Folosirea unei oale de fontă va transforma rețeta într-un succes garantat!

 

Ce este un ceaun tip cuptor olandez 2in1?

Un cuptor olandez dublu este o piesă versatilă de vase de gătit adesea folosită pentru gătirea lentă a mâncării. Poate fi folosit ca ceaun tradițional olandez, iar capacul său poate fi reutilizat ca o tigaie. Puteți folosi ceaunul și capacul împreună sau separat.
 


Lasă un comentariu cu rezultatul tău și o poză cu pâinea ta perfect coaptă!

Poftă bună! 🍞

by Chef Cuptorovici @ OWU Home

Comentarii