- Ingrediente pentru Tagine de miel (4-6 porții)
- Mod de preparare – Cum să gătești tagine de miel
- De ce să folosești un tagine de fontă cu capac ceramic?
- Ce este si cum se foloseste un vas Tajine marocan?
Dacă vrei să gătești un preparat marocan autentic, această rețetă de tagine de miel în vas de fontă este alegerea perfectă! Gătirea lentă într-un Vas tagine de fontă cu capac ceramic păstrează aromele intense și suculența cărnii, oferind o experiență culinară deosebită.
Urmează pașii de mai jos și bucură-te de un festin tradițional marocan!
Ingrediente pentru Tagine de miel (4-6 porții)
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată
- 2 morcovi, tocați fin
- 500 g pulpă de miel, tăiată cuburi
- 1 lingură miere
- 100 g caise uscate, tăiate sferturi
- 1 cub de supă de legume cu conținut scăzut de sodiu
- 1 dovleac plăcintar mic, curățat și tăiat cuburi
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- ½ linguriță chimion
- ½ linguriță ghimbir măcinat
- ¼ linguriță șofran
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 2 căni de apă fierbinte
- Couscous sau orez, pentru servire
Mod de preparare – Cum să gătești tagine de miel
-
Călirea legumelor
- Într-un tagine de fontă UNO Casa cu capac conic ceramic, încălzește uleiul de măsline la foc mic.
- Adaugă ceapa și morcovii și gătește timp de 3-4 minute, până devin moi și ușor caramelizați.
-
Adăugarea cărnii și condimentelor
- Adaugă carnea de miel tăiată cuburi și rumenește-o pe toate părțile.
- Incorporează usturoiul, chimionul, ghimbirul, șofranul și scorțișoara. Amestecă bine și lasă-le să-și elibereze aromele timp de 3 minute.
-
Gătirea lentă a tagine-ului
- Adaugă mierea, caisele uscate și cubul de supă de legume.
- Toarnă treptat apa fierbinte peste ingrediente, adu la fierbere, apoi redu focul la minim.
- Acoperă vasul și lasă să fiarbă încet timp de 1 oră.
-
Finalizarea preparatului
- Îndepărtează capacul și mai fierbe 30 de minute pentru a reduce lichidul și a intensifica aromele.
- Adaugă dovleacul tăiat cuburi și mai gătește 20-30 de minute, până când carnea și legumele sunt fragede.
-
Servire și decor
- Servește tagine-ul de miel cu couscous sau orez aburit.
- Decorează cu pătrunjel proaspăt, mentă tocată și muguri de pin prăjiți (opțional).
De ce să folosești un tagine de fontă cu capac ceramic?
Un vas tagine de fontă UNO Casa, disponibil pe OWU Home, asigură o distribuție uniformă a căldurii, permițând gătirea lentă și păstrarea sucurilor naturale ale ingredientelor. Capacul conic ceramic ajută la recircularea aburilor, intensificând aromele și menținând carnea extrem de fragedă.
Dacă vrei să experimentezi autenticitatea bucătăriei marocane, acest tagine este alegerea perfectă!
Ce este si cum se foloseste un vas Tajine marocan?
Dacă ai încercat această rețetă marocană de tagine cu miel, lasă un comentariu mai jos și împărtășește poze cu rezultatul final! 😊
by Chef Cuptorovici @ OWU Home
Comentarii