Parmigiano Reggiano - Un deliciu nutritiv: Valorile nutriționale și compoziția brânzei autentice din Italia

Când vine vorba de brânza de calitate superioară, Parmigiano Reggiano este un adevărat rege. Acest produs italian autentic nu doar încântă papilele gustative, ci oferă și beneficii nutriționale remarcabile. În acest articol, vom explora în profunzime valorile nutriționale și compoziția unică a Parmigiano Reggiano, brânza cu adevărat excepțională.

Parmigiano Reggiano - Brânza cu calitate premium:

Parmigiano Reggiano este cunoscut în întreaga lume pentru calitatea sa superioară și procesul de producție riguros. Această brânză autentică din Italia este produsă din lapte crud de vacă, fără adaos de conservanți sau aditivi chimici. Astfel, Parmigiano Reggiano păstrează compoziția naturală a laptelui și își menține valorile nutriționale benefice.

Valorile nutriționale ale Parmigiano Reggiano:

Parmigiano Reggiano este o sursă bogată de proteine, vitamine și minerale esențiale. O porție de 30 de grame de Parmigiano Reggiano furnizează aproximativ 110-120 de calorii și conține:

1. Proteine de înaltă calitate: Parmigiano Reggiano este o sursă excelentă de proteine complete, oferind toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari pentru o nutriție echilibrată.

2. Grăsimi sănătoase: Parmigiano Reggiano conține grăsimi benefice, în special grăsimi saturate și monoinsaturate. Acestea contribuie la absorbția optimă a vitaminelor liposolubile și la menținerea sănătății inimii.

3. Calciu și minerale: Brânza Parmigiano Reggiano este o excelentă sursă de calciu, un mineral esențial pentru sănătatea oaselor și a dinților. De asemenea, conține și cantități semnificative de potasiu, fosfor, zinc și seleniu.

4. Vitamine: Parmigiano Reggiano conține vitamine importante, cum ar fi vitamina A, vitamina B12, vitamina D și vitamina K. Aceste vitamine joacă un rol crucial în menținerea sănătății vizuale, formarea globulelor roșii, funcționarea sistemului imunitar și coagularea sângelui.

Compoziția Parmigiano Reggiano:

Parmigiano Reggiano se caracterizează printr-o textură granulată și un gust bogat și intens. Compoziția brânzei autentice include:
- Apă: Parmigiano Reggiano are un conținut scăzut de apă, ceea ce contribuie la duritatea și longevitatea sa.
- Proteine: Parmigiano Reggiano conține aproximativ 32-35% proteine de înaltă calitate, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru vegetarieni și vegani.
- Grăsimi: Conținutul de grăsimi în brânza Parmigiano Reggiano variază în jurul valorii de 28-32%, în funcție de procesul de maturare și hrana animalelor.
- Lactoză: Parmigiano Reggiano este un produs lacto-fermentat, ceea ce face ca conținutul de lactoză să fie redus în comparație cu alte tipuri de brânză.

Concluzie:

Brânza Parmigiano Reggiano nu este doar un deliciu culinar, ci și o sursă valoroasă de nutrienți esențiali. Compoziția sa bogată în proteine, calciu, grăsimi sănătoase și vitamine o transformă într-un aliment benefic pentru sănătatea ta.

Integrarea Parmigiano Reggiano în alimentația ta echilibrată poate aduce multiple avantaje nutriționale și poate contribui la un stil de viață sănătos. În plus, savoarea unică și versatilitatea acestei brânze te vor inspira să experimentezi rețete noi și delicioase.

Alege Parmigiano Reggiano pentru a-ți răsfăța papilele gustative și pentru a-ți bucura corpul cu nutrienții de care are nevoie!

Comentarii